03.jpg

Во саду ли, в огороде...

Сейчас на сайте

На даний момент 71 гостей на сайті

Designed by:
SiteGround web hosting

Перший офіційний Державний герб України

 

 

Зануртесь у захоплюючий світ ставок на спорт з 1win! Закладайте на улюблені команди та спортсменів у різних дисциплінах, насолоджуйтесь оновленнями у реальному часі та можливостями виведення виграшу, зробивши кожен матч захопливим шансом.

З історії відомо, що з найдавніших часів символ тризуба шанувався як своєрідний магічний знак, оберіг. Це зображення археологи зустрічали у багатьох пам’ятках культури, датованих першими століттями нашої ери. Відомий серед народів Сходу і Середземномор’я з найдавніших часів, на українських землях з II ст. Існує до 30 теорій походження і значення тризуба, на приклад: сокіл, якір, символ триєдинства світу тощо.

За часів Київської Русі тризуб був родовим знаком Рюриковичів. Його зображення археологи знаходять на монетах, печатках, посуді, цеглі, настінних розписах.

25 лютого 1918 року в Коростені Українська Центральна Рада прийняла Тризуб за офіційний герб УНР.

З 22 січня 1919 року згідно з законом про Злуку Тризуб став використовуватися і як герб Західної області УНР. Залишався він гербом гетьманської держави П. Скоропадського, а також Директорії.

Уперше спроба конституційно оформити Тризуб як державний герб була зроблена у травні 1920 у проекті Конституції, розробленому Всеукраїнською Національною Радою, а вдруге — спеціальною «Урядовою Комісією по виготовленню Конституції Української Держави» 1 жовтня того ж року.

Сучасний герб держави Україна, один із чотирьох її офіційних символів поряд з прапором, гімном і Конституцією, було затверджено 19 лютого 1992 року.

 

Джерело:


  

Новини V літературно-художнього конкурсу «Край п’яти Січей»

 

V Відкритий міський художньо-літературний конкурс «Край п’яти Січей» набирає обертів. Прийом робіт закінчений і журі розпочало свою роботу... читати далі

 

 


 

Останні новини


Найкраща игра авиатор

Авиатор игра дозволяє гравцеві відчути себе в ролі пілота. Заробіток залежить від того, на яку висоту вдасться підняти свій літак. Висота залежить від коефіцієнта, який залежить від фінальної ставки. У такій грі головне не перестаратися і зупинитися в потрібний момент. Їли набір висоти припиняється раніше, ніж користувач перевів у готівку ставку, то всі кошти згоряють. 

Читати далі...


 

, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting