PDF Друк e-mail
БИЦ "Слово" (г. Никополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
Неділя, 10 квітня 2016, 12:03

У 2016 році святкуємо 110-й день народження Нікопольскої бібліотеки


17 грудня 2016 року виповнюється 110 років з дня відкриття у місті першої громадської бібліотеки (1906 р.).

Ця подія для Нікополя початку XX століття стала справжньою інформаційною революцією, потужнішою навіть, аніж поява інтернету у Нікополі початку ХХІ століття. Інтелигенція міста настільки відчувала брак нових знань, що готова була створити та утримувати бібліотеку за власний кошт! Детальніше про це Ви можете прочитати у цікавому екскурсі в історію від Сергія Торопа «Нікопольська громадська бібліотека».

Довгий час бібліотека залишалася головним осредком інформації та культури міста.

Згодом радіо, телебачення, а не так давно – інтернет, набагато випередили паперові носії інформації. Але осередком живої культури бібліотеки залишаються й сьогодні. Прихильники думки, що невдовзі електроніка повністю замінить людям книги та місця, де можна їх взяти почитати, забувають про один нюанс. Люди завжди будуть прагнути живого спілкування. А сучасна Нікопольська бібліотечна система пропонує його містянам вдосталь. У бібліотеці можна не тільки поділитись враженнями від прочитаної книги, а й взяти участь у цікавому семінарі, майстер-класі чи навіть подивитись разом кіно або прийняти участь у театралізованій виставі. Бібліотекарі долучають нікопольців до живого цікавого спілкування найрізноманітнішими методами, і їх відвідувачі цінують таку увагу.

Отож, у свої 110 років Нікопольська бібліотека зовсім не схожа на бабусю. Вона сповнена ентузіазмом і сил й надалі розширювати культурні горизонти своїх відвідувачів. А всі охочі долучитися до цієї благородної місії, можуть допомогти нашій ЦБС. Як саме, докладніше читайте тут.

Свій 110-річний ювілей Нікопольська ЦБС святкуватиме у грудні. Але вже сьогодні йде підготовка до цього солідного ювілею.


Відділ з питань культури та туризму

Останнє оновлення на Неділя, 10 квітня 2016, 12:47
 
, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting