PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
14.03.2016 00:00
There are no translations available.

Cвято зустрічі Весни на головній площі Нікополя


13 березня 2016 року на головній площі нашого міста відбулось масове гуляння, присвячене до народного свята Колодія-Масниці. Нікопольці, які ще до початку святкових заходів почали збиратися на площі, були приємно вражені її незвичним оформленням – штучний курган з встановленим на ньому пам`ятником «Глобус» був прикрашений скіфським орнаментом, викладеним з тирси. Біля пам`ятника знаходились скіфські та слов`янські знаки-символи Сонця та Весни, похмуро стояло символічне опудало Зими, приречене до спалення.

Навкруги вже гомонів святковий ярмарок, на якому можна було відвідати вареників, млинців, козацького кулішу та інші смачні страви, придбати медові нікопольські пряники або сувеніри на пам`ять. Цього року у святі прийняло участь багато народних майстрів нашого міста, учбові та торгівельні заклади, представники місцевого козацтва, спортивні та громадські організації.

 

 

Перед початком великої концертної програми нікопольців і гостей нашого міста привітали зі святом Колодія-Масниці заступники міського голови Ольга Коник і Юрій Сокол, благочинний церков міста Нікополя протоієрей Микола Марущак. У своїх виступах вони побажали всім присутнім на площі щастя, здоров`я, миру, побільше веселих посмішок, щоб гарний весняний настрій розігнав усі хмари та негаразди. Треба відмітити, що дощ, який кілька разів накрапував із похмурих сірих хмар, не зміг у цей день зіпсувати яскраве свято, яке підготували для нікопольців найкращі творчі колективи закладів культури нашого міста.

Перед присутніми на площі виступали народний фольклорний гурт «Микитин Ріг» (керівник Петро Андріанов), вокальний ансамбль «Золоте Перевесло» (керівник Павло Кузнецов), вокальний дует «НьюМікс» (Марія Строй та Олена Кучерова), вокальний ансамбль української пісні «Північне сяйво» (керівник Петро Андріанов), зразкова вокально-естрадна студія «Лілея» (керівник Ірина Логвін), Ірина Лимар та Ірина Дорошенко, Анатолій Бобров, Галіна Айгенейер, Ігор Строй, Ганна Кляпко, Олена Ганюкова, Дар`я Бойко.

 

 

Ведучі заходу Лідія Скиба та Антон Шершньов розіграли кумедну виставу про те, як мати підбирала наречену для свого дорослого сина. Нікопольців привітав зі святом народний артист України Сергій Кустов. У своєму виступі він передав палкий привіт Нікополю з міста Львова, зізнався, що в нашому місті мешкають найгарніші жінки світу, а також у тому, що закоханий у наш край та його славетну історію. Кульмінацією цього свята стало спалення символічного опудала Зими. І хоча вітер і дощ намагались перешкодити цьому, опудало спалахнуло вогнем і згоріло, після чого з сірих хмар перший раз за цей день визирнуло довгоочікуване весняне сонечко.

 

Відділ з питань культури, сім’ї та молоді

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting