PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
13.04.2016 10:57
There are no translations available.

Нікопольська школа мистецтв влаштувала серед весни «Заметіль»

 

Хоча на вулиці все впевненіше панує весна, 11 квітня у концертній залі Нікопольської школи мистецтв № 1 вирувала справжня «Заметіль». Це педагоги школи влаштували для школірів ЗОШ № 8 та ЗОШ № 21 годину естетичного виховання. Вони не тільки зачитали одноіменну повість Олександра Пушкіна, але й проілюстрували її музичними темами, написаними спеціально для «Заметілі» радянським композитором Георгієм Свиридовим.

На відмінно впорався із задачею ансамбль народних інструментів школи мистецтв. Взагалі, було трохи дивно, що на сцені стояли не учні, успіхи яких прискіпливо оцінюють викладачі, як це зазвичай буває. Цілий колектив педагогів взяв у руки інструменти, представ перед школярами і повів їх у прекрасний світ Музики. Було щось чарівне і серйозне у цій метаморфозі.

Звичайно, не всі учні змогли вловити хвилю живої класики та з насолоджнням погойдатися на ній. Хтось тихенько грав у телефоні, декому з хлопців-пятикласників зовсім не сиділося на місці. Але більшість дітей зачаровано слухали повість та музику. Багато хто з них у наш вік цифрових технологій, взагалі, вперше почув, як грає живий оркестр. Одна дівчинка зізналася, що найбільше їй сподобався «Військовий марш», а інша була у захваті від «Романсу».

Анатолій Лисенко, директор школи мистецтв, розповів, що це не перший виступ викладацького оркестру народних інструментів. Починаючи з минулого року «Заметіль» у його виконанні почули учні ще декількох шкіл Нікополя, воїни АТО та інші. І на цьому естетичне виховання як маленьких, так і великих містян від школи мистецтв не завершиться.

 

 

 

Відділ з питань культури та туризму

 

 

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting