PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
19.04.2016 10:55
There are no translations available.

 

Вигадай місто своєї мрії та виграй 5 000 гривень

 

До завершення першого етапу конкурсу на кращий ескізний проект благоустрою центральної площі Нікополя «Місто для людей» залишилося менше місяця. Заявки від вас приймаються до 13 травня!

26 травня - оголошення найкращих пропозицій.

З 27 травня по 27 червня – другий етап конурсу. Визначення найкращих пропозицій серед відібраних на першому етапі.

8 липня – оголошення та нагородження переможця конкурсу. Сумма виграшу – 5 тисяч гривень.

Наразі до відділу культури та туризму надійшло п’ять пропозицій стосовно оздоблення центрального майдану та прилеглої території. 

 

1. Від Олександра Шевченка: 

- на місці пам’ятника Леніну - храм миру у формі 10-метрової писанки у колі фонтану. Писанка розписана тематичними малюнками з історії світу, України та Нікопольщини (скіфська, козацька, сучасна епоха);

- на місці «глобусу», що на Європейській площі - пам’ятник Українському Січовому козацтву у вигляді Святої Покрови Божої Матері.

 

2. Від Тамари Носенко: 

- на місці пам’ятника Леніну - чумацький (козацький) віз з волами (кам’яне), українську хату з піччю, рушниками, посудом;

- на місці «глобусу» - об’ємний герб Нікополя (козака на коні);

- Алея захисників України;

- на майдані за музеєм – козацьке містечко: курені, вози, млин, сторожова вежа, посуд, зброя, котел, тулумбас, бандура, атрибути для змагань. 

 

3. Від Тамари Носенко:

- на місці пам’ятника Леніну – скульптурна композиція Україна-матір. На постаменті, прикрашеному колосками пшениці, скульптура української жінки в  національному одязі (5 метрів вистою). В одній руці - голуб миру, а другою рукою вона пригортає дитину. Навколо цієї статуї в зріст людини: гетьман з булавою (трішки вищий), козак на коні з шаблею, кобзар грає на кобзі, воїн АТО, хлібороб з хлібиною на фоні комбайна. 

 

4. Від Наталі Чумакової:

- на місці пам’ятника Леніна - скульптурна композиція: сидить козак бандурист – це наше козацьке минуле, а навколо нього стоять і слухають: дівчина у віночку – це наша молода незалежна Україна, воїн АТО – захисник нашої країни і дитина – наше майбутнє. Таким  чином ця композиція буде відтворювати нерозривний зв'язок минулого, сьогодення і майбутнього.

- на місці «глобусу» - пам’ятник козака, як на гербі Нікополя. Постамент оформити в дусі червоно-чорної вишиванки, як у всій нашій історії любов до Вітчизни поєднувалась з журбою за загиблими. На алеї за ним побудувати каскад фонтанів із світловим та музичним супроводжуванням.

 

5. Від Людмили Мельник:

- На місці «глобусу» – башта спостереження, які використовувалися у часи козацтва Микитинської Січі, або будь-яка споруда з оглядовим майданчиком. Оглядові майданчики є в багатьох містах України. Вони приваблюють не тільки мешканців міста, а й туристів. 

- забудову, в якій зараз знаходиться краєзнавчий музей, з часом приєднати до цієї башти, щоб все це стало єдиним комплексом і гармонійно передавало історію нашого міста;

- невеличкий парк за музеєм – своєрідний амфітеатр з огорожою із живих рослин. Установити у ньому сцену, лавки. В цьому театрі під відкритим небом можна буде проводити цікаві культурні та ін. заходи. 

 

Ви теж ще можете подати свою пропозицію!

Звертайтеся до відділу культури та туризму, який знаходиться за адресою: вул. Електрометалургів, 17/1.

Довідки за телефоном: 3-17-31

 

Відділ з питань культури та туризму

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вигадай місто своєї мрії та виграй 5 000 гривень
До завершення першого етапу конкурсу на кращий ескізний проект благоустрою центральної площі Нікополя «Місто для людей» залишилося менше місяця. Заявки від вас приймаються до 13 травня!
26 травня - оголошення найкращих пропозицій.З 27 травня по 27 червня – другий етап конурсу. Визначення найкращих пропозицій серед відібраних на першому етапі.8 липня – оголошення та нагородження переможця конкурсу. Сумма виграшу – 5 тисяч гривень.
Наразі до відділу культури та туризму надійшло п’ять пропозицій стосовно оздоблення центрального майдану та прилеглої території. 
1. Від Олександра Шевченка: - на місці пам’ятника Леніну - храм миру у формі 10-метрової писанки у колі фонтану. Писанка розписана тематичними малюнками з історії світу, України та Нікопольщини (скіфська, козацька, сучасна епоха);- на місці «глобусу», що на Європейській площі - пам’ятник Українському Січовому козацтву у вигляді Святої Покрови Божої Матері.2. Від Тамари Носенко: - на місці пам’ятника Леніну - чумацький (козацький) віз з волами (кам’яне), українську хату з піччю, рушниками, посудом;- на місці «глобусу» - об’ємний герб Нікополя (козака на коні);- Алея захисників України;- на майдані за музеєм – козацьке містечко: курені, вози, млин, сторожова вежа, посуд, зброя, котел, тулумбас, бандура, атрибути для змагань. 3. Від Тамари Носенко:- на місці пам’ятника Леніну – скульптурна композиція Україна-матір. На постаменті, прикрашеному колосками пшениці, скульптура української жінки в  національному одязі (5 метрів вистою). В одній руці - голуб миру, а другою рукою вона пригортає дитину. Навколо цієї статуї в зріст людини: гетьман з булавою (трішки вищий), козак на коні з шаблею, кобзар грає на кобзі, воїн АТО, хлібороб з хлібиною на фоні комбайна. 4. Від Наталі Чумакової:- на місці пам’ятника Леніна - скульптурна композиція: сидить козак бандурист – це наше козацьке минуле, а навколо нього стоять і слухають: дівчина у віночку – це наша молода незалежна Україна, воїн АТО – захисник нашої країни і дитина – наше майбутнє. Таким  чином ця композиція буде відтворювати нерозривний зв'язок минулого, сьогодення і майбутнього.- на місці «глобусу» - пам’ятник козака, як на гербі Нікополя. Постамент оформити в дусі червоно-чорної вишиванки, як у всій нашій історії любов до Вітчизни поєднувалась з журбою за загиблими. На алеї за ним побудувати каскад фонтанів із світловим та музичним супроводжуванням.5. Від Людмили Мельник:- На місці «глобусу» – башта спостереження, які використовувалися у часи козацтва Микитинської Січі, або будь-яка споруда з оглядовим майданчиком. Оглядові майданчики є в багатьох містах України. Вони приваблюють не тільки мешканців міста, а й туристів. - забудову, в якій зараз знаходиться краєзнавчий музей, з часом приєднати до цієї башти, щоб все це стало єдиним комплексом і гармонійно передавало історію нашого міста;- невеличкий парк за музеєм – своєрідний амфітеатр з огорожою із живих рослин. Установити у ньому сцену, лавки. В цьому театрі під відкритим небом можна буде проводити цікаві культурні та ін. заходи. 
Ви теж ще можете подати свою пропозицію! Звертайтеся до відділу культури та туризму, який знаходиться за адресою: вул. Електрометалургів, 17/1. Довідки за телефоном 3-17-31




 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting