PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
25.02.2016 00:00
There are no translations available.

Центральна бібліотека – героям Небесної сотні


Патріотичні читання «Гідність. Відвага. Сила духу» пройшли 24 лютого в дні вшанування Героїв Небесної сотні в Центральній міській бібліотеці разом з учнями ЗОШ № 24 10-Б та 11-го класів.

Після вступного слова бібліотекарів-координаторів Центру сприяння національно-культурному відродженню «Нація – Українець!», що працює на базі читальної зали центральної бібліотеки, Наталії Самойленко та Тетяни Маляренко, захід розпочався з перегляду документального фільму «Небесна сотня. Зима, що нас змінила» про найкривавіші дні Майдану. Стрічку було знято професіоналами. У фільмі – розповідь очевидців тих страшних подій, відео з центральних вулиць міста столиці. На очах у всього світу влада розстрілювала свій народ та люди не здавалися - співали гімн, зі сцени лунали молитви, патріотичні пісні.

До сих пір люди з різних куточків країни присвячують вірші пам’яті Героїв Майдану. У стінах бібліотеки вони лунали саме у ці дні, коли минуло два роки від часу трагічних розстрілів у центрі Києва, з вуст школярів-старшокласників (частих гостей наших заходів): Сосновського Богдана, Ярошник Дар’ї, Андрущенко Ганни, Бірченко Олени та інших.

Безсмертні душі вбитих на Майдані відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній памят’і, бо ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

 

  

 

  

Наталя Самойленко,
координатор Центру сприяння
національно-культурному відродженню
«Нація – Українець!»,
провідний бібліотекар ЦБ

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting