PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
26.04.2016 12:45
There are no translations available.

Чорнобильскі рани нікопольці лікували музикою


19 квітня у Нікопольскій школі естетичного виховання вшанували пам’ять жертв та героїв Чорнобильської трагедії. Викладачі та учні закладу культури не залишилися осторонь цієї сумної дати та провели вечір-реквієм з нагоди 30-річчя аварії на ЧАЕС.

Слухачами концерту стали власне ліквідатори, їх сім’ї, діти, а також вдови загинувших чорнобильців. Більшість з них вже багато років поспіль бореться з наслідками однієї з найбільших техногенних катастроф в історіїї людства. Пігулки, лікарні, санаторії... Та в цей вечір у концертному залі школи мистецтв вони лікували свої душі – музикою.

Організатори підібрали гарний репертуар. І деякі слухачі навіть підспівували особливо приємним та знайомим мелодіям. Для чорнобильців наживо грав струнний ансамбль викладачів школи (кер. Л. Скрипченко), учнівський та викладацький ансамбль народних інструментів (кер. О. Арманова та А. Лисенко), на саксофоні зіграв знаний у місті Данило Казарінов. Слухачам подарували мелодії Штрауса, Вівальді, Паулса, Ковальського, Гавриліна. У чудовому виконанні Григорія Довженка прозвучав романс Булахова «Гори-гори, моя звезда» та ін.

Микола Патейчук, ліквідатор, голова організації «Союз Чорнобиль», подякував школі естетичного виховання за теплий прийом, нагадав, що в свій час у Чорнобильську зону було відряджено близько 1 300 нікопольців, і побажав, аби таких техногенних катастроф світ більше не знав.

 


Відділ з питань культури та туризму

Обновлено 27.04.2016 12:47
 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting