PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
29.05.2016 12:03
There are no translations available.

У Нікополі створюють унікальні скіфські костюми

 

До нікопольського фестивалю «Серце Великої Скіфії» залишилося менше місяця. Наразі йде активна підготовка до цього дійства.

Таємниці древніх скіфів розбурхують уяву багатьох людей у всьому світі. Бо так завжди було – чим стародавніша цивілізація, тим цікавіше дізнатися про неї. Отож, організаторам доводиться докладати максимум зусиль, аби якомога точніше та яскравіше візуалізувати перед глядачами те життя, яким жили на нашій землі скіфи майже три тисячі років тому.

Всім цікаво подивитися, як виглядав цей древній народ, яку одежу носив. Спільними зусиллями істориків і дизайнерів були сконструйовані костюми різних представників скіфської епохи. Це шати скіфської цариці, наряд скіфської войовниці та одежа скіфського лучника (всі костюми - у зимовому та літньому варіанті). Зараз їх втілюють у реальність. І вже на фестивалі «Сердце Великої Скіфії» всі його учасники зможуть побачити, як же виглядали мешканці нашого краю три тисячі років тому.

Слід зауважити, що це унікальний реквізит, який буде слугувати місту ще не один рік. Він внесе свою добру частку у справу розбудови туристичного Нікополя.

 

 

 


Відділ з питань культури та туризму

Обновлено 29.05.2016 12:27
 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting