PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
29.05.2016 12:12
There are no translations available.

Як «ДАНСЕР» відчиняв нікопольцям душі

 

Одне з головних завдань мистецтва – вражати. Вражати настільки, аби після побачення з ним глядач чи слухач робився хоч на трошки, але іншою людиною.

Зразковій студії сучасної хореографії «Дансер» це вдається вже протягом багатьох років. На їх звітниках у концертному залі НКДЦ важко знайти вільне місце. На їх виступах публіка затамовує подих, аби потім вибухнути сміхом чи сльозами.

Не став виключенням і звітний концерт, що пройшов 22 травня 2016 року. Знову глядацький зал був заповнений вщент, а за кулісами вже готувалися вийти на сцену і вразити глядача маленькі небожата, нещасливі дівчата, патріотична молодь, веселі сільські жителі та багато інших яскравих персонажів.

Цьогоріч керівники «Дансеру» Наталя Кологрива та Ірина Андрєєва випустили на сцену не тільки вже знані та улюблені публікою номери, але й сім нових постановок: «Леді-діско», «Я – таке дерево», «Козенята», «Лялька», «Тягар життя», «Зозуля», «Живу, щоби жити». Навіть у самих назвах танців відчуваються філософські нотки, спроба через рух осмислити та якнайповніше виразити наше буття.

Саме ці намагання хореографів зазвичай зачіпають сердце кожного глядача, не залишаючи його байдужим.

Привітати студію сучасної хореографії з черговим успішним роком прийшла начальник відділу з питань культури та туризму Лариса Білоцерковська. Учасникам колективу було приємно почути вдячні та надихаючі на нові звершення слова з її вуст.

Концерт йшов більше двох годин. Але для всіх присутніх на ньому час пролетів дуже швидко. Знову, як і торік, виступи дівчат з «Дансеру» - щирі, з повною віддачею - залишили після себе довгий приємний післясмак і відчуття привідчиненої для нового життя душі.

 

 

 

 

 


Відділ з питань культури та туризму

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting