PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
31.05.2016 20:47
There are no translations available.

Як Нікополь відзначив день Європи та День вишиванки


День Європи та День вишиванки Нікополь відзначив яскраво. Центр міста вирував незвичним рухом.

З нагоди свята 21 травня пройшов чемпіонат Дніпропетровської області з велоспорту на шосе. Спортсмени на швидкісних велосипедах кружляли навколо центру, притягуючи до себе сотні поглядів.

 

 

А трохи згодом сюди ж почали підтягуватися учасники Параду вишиванок. Він проводився у Нікополі вже не вперше. На цей раз його учасників чекав сюрприз – перші 50 зареєстрованих у Параді отримували запрошення на екскурсію до могили І. Сірка. Отож, ще задовго до початку вишиваного дійства до реєстраторів почали звертатися бажаючі з’їздити до отамана в гості.

 

 

Колона рушила від «Літака», що на ЦУМі, до будівлі міської ради. Там на неї вже чекали велосипедисти, що якраз завершили чемпіонат. Найшвидкіших гонщиків нагородили медалями, а найшвидкіших учасників Параду вишиванок – запрошеннями на екскурсію, яка й відбулася того ж дня. Аліна Бурцева привітала всіх гарною українською піснею. Також 21 травня для всіх охочих проводив у своїх залах безкоштовні екскурсії Нікопольський краєзнавчий музей.

 

 

Як згодом розповіли учасники подорожі до могили Івана Сірка, вона виявилася дуже цікавою. Адже екскурсію вів сам Мирослав Жуковський. А він майстер історичного слова, якого слухати можна годинами. На зворотньому ж шляху Лідія Стус, знавець українських традицій, влаштувала для дітей та дорослих (екскурсантами були батьки з діточками від п’яти до шістнадцяти років) справжню вікторину на козацько-вишивану тематику. Чому характерники носили саме чорні сорочки, звідки у Сірка була непереможна сила – на ці та багато інших питань спонукала шукати відповідь майстерна ведуча. Не помітили, як і додому приїхали. «Не встигли ще поспівати» - промовив хтось із учасників подорожі. Нічого, ще будуть нові  екскурсії визначними місцями Нікопольщини. Ще поспіваємо.

 
Відділ з питань культури та туризму
Фото М. Щученко, Д. Бут

Обновлено 31.05.2016 20:53
 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting