PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Наші новини
18.02.2016 16:33
There are no translations available.

БІЦ «Слово» - 2016

 

Лютий

 

2 лютого у ЗОШ № 22 для учнів 9-Б класу фахівцями БІЦ «Слово» був проведений урок-тренінг «Командоутворення», який користується не аби яким успіхом  у шкільної молоді. Учні були ознайомлені з такими поняттями як «колектив» і «команда», особливостями даних груп. Тренінг складався з цікавих тестів, ігор, а вправа «Вороняче гніздо» викликала справжній вихор емоцій. Завдяки тренінгу учні отримали можливість побачити себе «з боку», самі проаналізувати свою поведінку та зробити цікаві висновки.

 

 

 

На цьому спілкування з 9-Б не закінчилося. Коли класний керівник дізнався, що в арсеналі БІЦ є цікава розробка заходу присвяченого Дню Валентина, то разом зі всім класом вона наполегливо просила про наступну зустріч, яка й відбулася 9 лютого на передодні свята. Захід був насичений цікавими фактами, пізнавальними іграми, веселими вправами в яких діти із задоволення приймали участь, а наприкінці відбулася весела вистава імпровізованого театру, який був представлений самими учнями. Хоча ж захід і був проведений трохи заздалегідь, але фахівцям БІЦ вдалося створити атмосферу справжнього свята, яка запам’ятається надовго. 

 

 

 

 

 

4 лютого. До 80-річчя з дня народження Бориса Мозолевського та 45-річчя знахідки скіфської пекторалі у БІЦ «Слово» була представлена виставка-експозиція «Я скіфським золотом курганним залишусь в пам’яті твоїй». Матеріали виставки розповідають про основні події з життя Б. Мозолевського, найбільш відомі його археологічні дослідження та знахідки, а також про історію знахідки золотої пекторалі, та знайомлять з творчим надбанням Мозолевського-поета. Справжньою прикрасою виставки є аплікація у вигляді частини славнозвісної золотої пекторалі.

 


6 лютого на базі БІЦ «Слово»  та 20  лютого на базі філії № 3 були проведені зустрічі народних майстрів та викладачів художніх студій міста, метою яких було навчання елементам Петриківського розпису та ознайомлення з його технікою. Для проведення подібних зустрічей була розроблена ціла програма, яка складається з ознайомлення з історією Петриківського розпису, навчання техніці розпису, ознайомлення з особливостями розпису на різних поверхнях та секретами майстрів-ветеранів Петриківського розпису. Дана програма була розроблена з ціллю опанувати нову техніку з подальшим використанням її у малюванні місцевих орнаментів.

 

 

7 лютого у кондитерському кафе «Аленка» фахівцями БІЦ «Слово» був організований та проведений майстер-клас «Солодка пектораль» з волонтерами БІЦ, який є складовою програми з підготовки волонтерів. Майстер-клас «Солодка пектораль» передбачав ознайомлення волонтерів одразу з двома сторінками історії Нікопольщини – скіфською культурою та Нікопольськими ярмарками. Це поєднання різних епох переплелося у розписі медових пряників, які були виготовлені у формі… скіфської пекторалі.  Учасникам майстер-класа довелося приміряти на себе одразу дві ролі: майстрів-прянишників та скіфів-ремесників, з якими воли впоралися блискуче.

 

 

 

 

 


10 лютого на базі БІЦ «Слово» для учнів Гімназії № 15, які є членами гуртку «Знавці природи» на чолі з їх керівником Головіною Н.В. була проведена лекція «Чарівний світ Дніпровських плавнів» за допомогою однойменної виставки-експозиції. Гуртківці були ознайомлені з умовами при яких створювався цей природний комплекс,  його географією, особливостями рослинного та тваринного світу Дніпровських плавнів. Велику зацікавленість у гуртківців викликали чучела тварин, птахів та колекція комах, які надають яскраве наочне уявлення. На чисельні запитання учнів цікаво та докладно відповідав біолог та краєзнавець С. Тороп, який був спеціально запрошений для проведення цього заходу.

 

 

 

 

Обновлено 22.02.2016 17:45
 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting