PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Наші новини
01.04.2016 00:00
There are no translations available.

БІЦ «Слово» - 2016

 

Березень

 

 3 березня 2016 року в КЗ «НСЗШ № 24» для учнів 7-А класу фахівцями БІЦ «Слово» сумісно з психологом Наталією Яценко був проведений тренінг-дослідження «Склади історію», який став другою тренінг-складовою у тематиці «Командоутворення». Метою тренінгу було створення атмосфери для співпраці і дружнього контакту учнів через творчу активність. У ході тренінгу були створені умови для самоаналізу – кожен міг побачити себе та своє місце у колективі, свої сильні та слабкі риси. Тренінг розвивав спостережливість, активність, креативність, бажання не тільки проявити себе через активність, але й через допомогу іншому, через бажання зробити щось разом.

 

 

 

 

 

3 березня 2016 року фахівцями БІЦ «Слово» з учнями 4-А класу КЗ «НСЗШ № 24» були проведені майстер-клас з бісероплетіння «Скіфські візерунки». Фахівці БІЦ «Слово» ознайомили дітей з історією та культурою скіфів, які в давні часи жили на Нікопольщині.

Діти виступили в ролі скіфських «ювелірів», зробивши власними руками прикраси, використовуючи скіфські орнаменти, якими скіфи прикрашали посуд, одяг, зброю та ювелірні вироби.

Прикраси, зроблені дітьми, були першим кроком до їх закоханості у свій край і бажанні знати історію своєї рідної землі.

 

21 березня 2016 року фахівцями БІЦ «Слово» сумісно з фахівцями кафе «Алёнка» був організований і проведений майстер-клас з розпису Нікопольських пряників. Цього разу до дитячого кафе завітали учні 5-А класу КЗ «СПМШ № 26».

Діти прослухали історію Нікопольських ярмарок і Нікопольських пряників. Завдяки допомозі фахівців діти розписали весняними візерунками пряники виступивши у ролі майстрів-прянишників.

Прикрашені своїми руками пряники вони подарують своїм рідним та, маємо надію, обов’язково будуть розповідати їм про цікаві моменти історії Нікопольщини про яку дізналися на майстер-класі.

 

24 березня 2016 року методистом БІЦ «Слово» був проведений історичний екскурс «Історія Нікопольщини: скіфська доба» для учнів 5-6 класів та вчителів КЗ «НСЗШ № 17». Діти були ознайомлені з давньою історією нашого краю, з культурою скіфів та зі скіфськими орнаментами. Після лекції був проведений майстер-клас з розписи шкіряних браслетів та брелоків. Всі присутні з задоволенням прикрашали шкіряні вироби скіфськими орнаментами.

 

 

 

 

 

Обновлено 04.04.2016 16:31
 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting