PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
17.02.2016 00:00
There are no translations available.

Ветерани афганської війни для воїнів АТО


15 лютого 1989 року остання колонна радянських військ, залишивши позаду міст через прикордонну річку Пяндж, була виведена з території Афганістану. Так 27 років тому для солдатів і офіцерів, які виконували свій військовий обов`язок у цій далекій країні, закінчилась війна. У пам`яті всіх, хто пройшов випробування вогнем за тисячі кілометрів від своєї Батьківщини, залишились згадки про Герат і Кандагар, про запеклі бої з душманами і справжні приклади військової доблесті та самовідданості, про бойових побратимів і «чорні тюльпани». Все те, що пережили учасники цих подій, назавжди залишаться з ними, у душі кожного з них завжди буде жити Афганістан.

На жаль, трапилось так, що через чверть століття потому війна прийшла у нашу країну. І знову тисячі молодих людей були змушені одягти військову форму, виконуючи свій священний обов`язок. І знову інформаційні повідомлення про бойові дії, вбитих і поранених, солдатські вдови та майже забуте слово «похоронка» стали для нас реальністю.

Тому у пам`ятний день вшанування учасників афганської війни ветерани Афганістану з метою збору коштів для воїнів АТО, спільно з волонтерами та творчими колективами міста провели благодійний концерт, який пройшов на сцені Нікопольського культурно-дозвіллєвого центру (НКДЦ). Перед присутніми у залі виступали як колишні воїни-афганці, так і ті, хто народився через багато років після виведення військ з Афганістану. Але усі вони були об`єднанні єдиним бажанням допомогти нашим воїнам, які зараз виконують свій обов`язок на сході країни.

У цей вечір перед присутніми в залі виступав струнний ансамбль «Нікопольської міської школи мистецтв № 1», зразкова студія сучасної хореографії «Дансер», зразковий вокальний ансамбль «Лілея», народний фольклорний гурт «Микитин Ріг», народний ансамбль танцю «Радість», вокальний дует «Мілсон», дует школи мистецтв Оксана Арманова та Михайло Жернових, дует Анатолій Бобров і Ганна Кляпко та інші творчі колективи.

Зворушливі пісні, присвячені афганській війні, пам`яті про загиблих і важливості миру у нашому спільному домі під назвою Україна, виконували лауреат міжнародних конкурсів Максим Манько, Григорій Довженко, Євген Сазонов, Ніна Колісниченко, лауреат міжнародних конкурсів і ветеран Афганістану Олег Гаврилюк, Олександр Ілляшевич, воїни-афганці Олег Манько та Сергій Костецький.

Усі присутні в залі вшанували пам`ять загиблих у Афганістані нікопольців хвилиною мовчання. Організатори заходу висловили щиру подяку творчим колективам закладів культури, що підтримали їх ініціативу, а також міській владі, яка надала для ветеранів-афганців два безкоштовних автобуса після завершення заходу.

У цей вечір зі сцени глядачам багато разів бажали щастя та мирного неба над головою, простих речей, важливість яких ми починаємо особливо цінити та переоцінювати в наш час.

 

   

   

   

 

 


Тороп С.О.
Завідуючий відділом
маркетингу та реклами

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting