PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
18.01.2016 00:00
There are no translations available.

Новий рік в бібліотеці


Школярі брали участь у пізнавальній інтерактивній програмі «Дід Мороз гостює в бібліотеці № 7». На новорічну виставу ми запрошували всіх читачів ще 5 січня. Але в цей день був міцний мороз і прийшли тільки дорослі читачі, з якими ми провели святкове зігріваюче чаювання.

На новорічне дитяче свято запросили 12 і 13 січня читачів молодшого та середнього шкільного віку. Святково прикрасили приміщення бібліотеки, ведучий свята - звичайно, Дід Мороз. А ось Снігуроньки з ним не було. А яке ж свято без Снігуроньки? Вирішили влаштувати кастинг на роль Снігуроньки.

На свято стали прибувати кандидатки на роль онуки Діда Мороза. Циганка намагалася: співала, танцювала, і навіть ворожила, але кастинг не пройшла. Прийшла Баба Яга, з'явилася Атаманша, влаштовували конкурси, але Снігуроньку теж замінити не змогли. Адже пісні піснями, а без справжньої Снігуроньки і вогні не горять, і вірші не читаються!

Снігуронька, нарешті, з'явилася сама-справжня, весела. І відразу все налагодилось - вогники запалилися і все щасливо вирішилося. Згадали прикмети місяців зими, дізналися, як з'явилися головні казкові персонажі - Дід Мороз і Снігуронька і звідки прийшов звичай наряджати ялинку, познайомилися з тим, як в різних країнах прийнято зустрічати Новий рік, відгадували загадки про зиму і Новорічні свята, проявили свою ерудицію в цікавих конкурсах і новорічній вікторині. Діти поділилися секретами своїх сімейних новорічних традицій.

Учасники успішно пройшли через всі випробування - ігри, конкурси та загадки, причому, настільки успішно, що Дід Мороз вручив усім подарунки. Потім малюки пили чай з Дідом Морозом.

А 13 січня в бібліотеку на свято прийшли наші друзі з к/ц «Оберіг». Програма трохи змінилася. Так як це було напередодні Старого Нового року та діти згадували народні традиції: Меланку, Василя, як водити Козу і ходити із зіркою, співали колядки, щедрували. Закінчилося свято новорічної фотосесією з головними дійовими особами. Йшли з бібліотеки задоволеними і повними вражень.

 

 

 

 


Світлана Корзун,
бібліотека-філія № 7
КЗ «Нікопольська міська ЦБС»

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting