PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
02.03.2016 00:00
There are no translations available.

Вшанували творчість Великого Кобзаря


1 березня 2016 року в бібліотечній філії № 2 пройшла літературна година «Він той поет, чиїм ім`ям народ утверджений і сущий, поки світу», присвячена 202-й річниці з дня народження Великого Кобзаря, яка відзначається 9 березня цього року.

Бібліотекарі провели для запрошених на захід учнів КЗ «НСЗШ І-ІІІ ст. № 22» невелику екскурсію по своєму закладу, ознайомивши їх з виставкою, основу експозиції якої складали видані в різні роки книги Тараса Шевченка, репродукції його художніх робіт, праці сучасних українських дослідників, присвячені вивченню його життя та творчості. Бібліотекар філії № 2 Наталя Вербицька у формі бесіди розповіла про основні сторінки життя відомого поета. Її розповідь супроводжувалась слайдами із зображенням художніх творів Тараса Григоровича. Школярам було продемонстровано невеликий фільм виробництва каналу УТ-1, присвячений постаті Великого Кобзаря, під назвою «Обличчя української історії».

Після цього для учасників заходу була проведена вікторина на знання поезії Тараса Шевченка. Ведуча зачитувала рядки з його віршів, які діти повинні були продовжити та сказати, до яких творів вони належать. Слід зазначити, що більшість присутніх на заході учнів достатньо легко впоралась із завданням, що говорить про належне викладання творчості Великого Кобзаря в цьому навчальному закладі. Під час літературної години багато говорили про Тараса Шевченка, як про поета та художника, як про видатну особистість в історії нашої країни.

Завдяки цьому заходу діти змогли суттєво поповнити свої знання про Великого Кобзаря. До речі, присвячену його творчості книжкову виставку «Вдивляється Тарас у душу України» в бібліотечній філії № 2, можна буде відвідати до кінця березня 2016 року.

 

   

   

  

 


Відділ з питань культури, сім’ї та молоді

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting