PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
22.03.2016 16:27
There are no translations available.

Нікопольській спілці художників п`ять років


Нікопольська спілка художників (НСХ) була створена в 2011 році за ініціативою відомого місцевого художника Василя Усатюка, який об`єднав навколо себе однодумців, з метою більш плідної співпраці між майстрами пензля різних поколінь та їх активної участі в творчому житті нашого міста.

19 березня 2016 року в картинно-виставковій залі Нікопольського культурно-дозвіллєвого центру (НКДЦ) відбулось урочисте відкриття виставки, присвяченої до п`ятирічного ювілею цієї творчої організації. На початку заходу його ведучий, новий завідуючий картинно-виставкової зали Станіслав Любарець, розповів про історію створення НСХ, зазначивши, що за період свого існування об`єднання майстрів образотворчої інтелігенції провело велику кількість спільних і персональних виставок у НКДЦ та Нікопольському Палаці урочистих подій (НПУП), видало каталог робіт, приймало активну участь у святкуванні Дня міста та інших загальноміських заходах.

Голова Нікопольської спілки художників Едуард Малетич у своєму виступі розповів, що до складу цієї організації входять не тільки художники, але й скульптори, архітектори, фотомитці, майстри народно-ужиткового мистецтва. Він побажав об`єднанню творчої інтелігенції довголіття, нових вдалих проектів і виставок.

Засновник Нікопольської спілки художників Василь Усатюк висловив щиру подяку глядачам, які відвідували виставки цієї організації протягом усіх п`яти років її існування, підкресливши, що без глядача художник нічого не вартий.

Начальник відділу з питань культури, сім’ї та молоді Лариса Білоцерковська побажала, щоб твори наших художників стали відомими не тільки в Нікополі та Україні, але й далеко за межами нашої країни, щоб про них обов`язково дізналась вся Європа.

Благочинний церков міста Нікополя протоієрей Микола Марущак побажав всім художникам творчого натхнення, а член НСХ Людмила Чайка у віршах привітала організацію майстрів пензля з першим ювілеєм.

Перед присутніми на заході виступили Олена Ганюкова, Катерина Рак і Олександр Колпак, після чого шанувальники високого мистецтва приступили до перегляду виставки, яка була присвячена весні. І хоча усі представлені на виставці роботи були яскравими та самобутніми, але більш усього запам`яталися «Вечір у Каховського моря» та «У озера» (Зинаїда Жолоб), «Дім, що зникає» (Наталя Буцикіна), триптих «Літо», «Осінь», «Зима» (Олександр Павленко), «Созополь» (Олександр Макаренко), «Мерцание в тишине» (Вікторія Ломака), «В нирване» (Віктор Забіяка), «Из детства» (Василь Живогляд), «Волна» (Олег Пекар), «Раколови» (Віктор Ковтун), «Сирень» (Станіслав Краєв), «Волшебная флейта» (Вікторія Голуб), «Іван Сірко» (Олена Новікова), «Жовтневі фарби» (Анатолій Поляков), «Місячне сяйво» та «Осіння пора» (Василь Усатюк), «Дачное» (Тетяна Максимчук), «Букет роз» (Едуард Малетич), «Барви літа» (Наталя Пилипенко), серія робіт «Старий степ» (Тетяна Дробот), «На зорьке» (Людмила Чайка), «Весна» (Олена Ющенко), «Німфеї» (Вероніка Саймолич-Задесенець).

Як розповів голова Нікопольської спілки художників Едуард Малетич, зараз ця організація нараховує близько 50 членів, причому серед них не тільки мешканці міста Нікополя та Нікопольського району, але й троє представників творчої інтелігенції з міста Кривий Ріг. Серед претендентів на вступ до спілки мешканці міста Орджонікідзе та Дніпропетровська, які працюють у різних творчих напрямках. У майбутньому НСХ продовжить співробітництво з місцевими органами влади та культурними закладами міста, приймаючи активну участь у загальноміських, міжрегіональних і всеукраїнських конкурсах, фестивалях і виставках. Залишається побажати усім представникам цієї організації нових яскравих робіт і постійного творчого натхнення.

 


Відділ з питань культури, сім’ї та молоді

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting