PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
28.03.2016 17:06
There are no translations available.

Відкриття «Літературно-мистецької галереї» в бібліотечній філії № 4


20 березня 2016 року в бібліотечній філії № 4 комунального закладу «Нікопольська міська централізована бібліотечна система» відбулось відкриття Центру естетичного виховання та розвитку підростаючого покоління «Літературно-мистецька галерея». Як зазначила у своєму виступі завідуюча філії № 4 Олена Балицька, головна мета створення цього Центру – виховання підростаючого покоління на кращих зразках вітчизняної та світової культури (літератури, кіно, художніх і музичних творів, народних ремесел), надання дітям і підліткам допомоги в формуванні особистого естетичного світосприйняття, орієнтованого на загальнолюдські цінності громадянина високої культури.

Завідуюча відділом з питань культури, сім’ї та молоді Лариса Білоцерковська відмітила, що ознайомлення дітей і підлітків з культурним надбанням минулих поколінь та кращими зразками сучасного мистецтва, відродження народних традицій і ремесел нашого краю, залучення якомога більшої кількості творчих та активних молодих людей до участі в культурних проектах і заходах, є дуже важливим завданням, яке повинні виконувати бібліотеки на сучасному етапі, стаючи культурними центрами. Вона побажала літературно-мистецькій галереї плідної роботи в цьому напрямку, а також подарувала Центру атласи для школярів «Запорозькі козаки».

 

 

Працівників філії № 4 зі створенням Центру привітали голова Нікопольської спілки художників Едуард Малетич, фотомитець Юрій Горобець і секретар ради ветеранів міста Нікополя - Галина Маршацька, яка подарувала бібліотеці книгу «Співець скіфського степу», присвячену видатному археологу Борису Мозолевському. Завідуюча відділом мистецтв Нікопольського краєзнавчого музею Тамара Недавня ознайомила присутніх на заході з виставкою «Рук золотих прекрасні творіння», яка зараз проходить у цьому закладі, а також з основними різновидами народно-ужиткового мистецтва.

 

 

 

Присутні на заході продивились буктрейлер (короткий відеоролик) до книги Василя Симоненка «Подорож у країну Навпаки», заслухали розповідь про життя відомого українського письменника та режисера Олександра Довженка. Перед ними виступили тріо бандуристок «Квітана» (КЗ «Нікопольська міська школа мистецтв № 1», керівник Юрий Сапронов) і танцювальний колектив «Авангард» (ЗОСШ № 5). Для присутніх на заході дітей бібліотекарі провели вікторину «Чи знаєте ви мистецтво?» Як виявилось, про знахідку скіфської пекторалі в кургані Товста Могила підростаюче покоління міста Нікополя знає не гірше, ніж про виконавців головних ролей у кінофільмі «Пірати Карибського моря».

 

 

Завідуюча Нікопольської міської централізованої бібліотечної системи Олена Стовба відзначила подяками (за співпрацю з бібліотеками) голову Нікопольської спілки художників Едуарда Малетича, фотомитця Юрія Горобця, директора художньої майстерні «Палітра» Ольгу Червоткіну, керівника організації «Пласт» Костянтина Сергєєва, наукового співробітника Нікопольського краєзнавчого музею Тамару Недавню та депутата міської ради Дмитра Бичкова, завдяки допомозі якого (придбання екрану, проектору та ноутбуку) фахівці Центру отримали можливість проводити заходи на більш сучасному рівні. Присутні на заході дорослі та діти ознайомились з книжковою виставкою «Сонячні барви мистецтва», а його завершальним акордом стала чудова українська пісня у виконанні тріо бандуристок «Квітана».

 

 

 

 

 

Відділ з питань культури, сім’ї та молоді

Обновлено 28.03.2016 17:41
 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting