PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
28.03.2016 00:00
There are no translations available.

Визначенні переможці II-го етапу Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2016»

 

27 березня 2016 року в Центральній міській дитячій бібліотеці пройшов II-й відбірковий етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2016». Цей конкурс з 2005 року проводиться на загальнонаціональному рівні, щороку проходить у шкільних, районних, міських та обласних дитячих бібліотеках, ставлячи своєю метою заохочення дітей до систематичного читання та підвищення соціального значення бібліотеки. Взяти в ньому участь можуть усі охочі учні 6-7 класів. На кожному етапі визначаються переможці – по одному із 6-го та 7-го класів. Переможці обласних етапів змагань приймають участь у Фестивалі дитячого читання «Книгоманія-2016» у місті Львові, де найкращі з них отримають звання «Найкращий читач України». Крім цього учасники Фестивалю «Книгоманія-2016» мають можливість познайомитися з історією та культурою цього міста, дізнатися більше про сучасну українську літературу, зустрітися з улюбленими письменниками та отримати в подарунок нові книжки вітчизняних видавців.

На початку заходу завідуючі бібліотечних філій – Олена Балицька (філія № 4), Надія Федько (філія № 5) і Людмила Салміна (філія № 6), а також заступник директора по роботі з дітьми Нікопольської міської централізованої бібліотечної системи Ася Мочньова нагородили грамотами та подарунками переможців I-го етапу конкурсу, який проводився в цих закладах. Були підведені підсумки проведеного в Центральній бібліотеці художнього конкурсу «Казка в моєму житті» та нагороджені дипломами його найбільш талановиті учасники. Представники Всеукраїнського благодійного фонду «VIP-UKRAINE» нагородили бібліотекарів подяками за віддану працю, а також пообіцяли надати кошти переможцям II-го етапу для поїздки в місто Дніпропетровськ. Присутні на заході стали свідками захоплюючого та яскравого змагання учасників II-го відбіркового етапу, які були повинні представити свою улюблену дитячу книгу, прорекламувати її та дати правильні відповіді на поставлені запитання.

Конкурсанти проявили багато творчої фантазії, використовуючи під час розповідей про улюблені книги буктрейлери (невеликі відеоролики), власні малюнки та навіть музичні мелодії. Їх виступи оцінювало журі в складі заступника директора по роботі з дітьми НМЦБС Асі Мочньової, керівника молодіжної організації «Пласт» Ігора Радченка, куратора клубу для людей похилого віку «Золота осінь» Ірини Нікулінської, лікаря, прозаїка, члена обласного об`єднання молодих прозаїків Ганни Садікової та студентки Київського національного університету Ольги Штригель. Перед присутніми на заході виступали Лілія Ященко, Дар`я Кострикіна та Максим Сміхович, які були нагороджені дипломами за артистизм. Ведучі заходу, бібліотекарі Алла Картошова та Людмила Фектістова (в образі Незнайки) провели цікаву вікторину для дітей і дорослих. Найактивнішим читачам дитячої бібліотеки були вручені грамоти «За читацьку активність». Порадившись, члени журі оголосили імена переможців II -го відбіркового етапу. Ними стали Софія Єлісєєва (серед учнів 6-х класів) та Андрій Середенко (серед учнів 7-х класів). Вони приймуть участь у III відбірковому етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2016» у місті Дніпропетровську.

Побажаємо успіхів нашим найкращим юним читачам!

 

 

 

 


Відділ з питань культури, сім’ї та молоді

Обновлено 31.03.2016 11:14
 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting