PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
28.03.2016 18:26
There are no translations available.

Бренд-автор-шоу «ЛітературоМанія»
Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач – 2016»

 

Дитячий талант, як квітка, розцвітає там, де її леліють, оберігають, де про неї турбуються. Тому всю роботу дитячих бібліотек спрямовано на всебічну підтримку і розвиток дитячої творчості, дитячого таланту, на виховання якісного мислячого читача, а це все може бути лише там, де сам бібліотекар – особистість творча, людина, що розуміє кожну дитину.

Тиждень дитячого читання під час весняних канікул завершився щорічним Всеукраїнським конкурсом «Найкращий читач 2016 року» і 27 березня зібрав численних гостей в привітному залі Центральної дитячої бібліотеки. Крім самих учасників конкурсу, почесними гостями були представники об’єднання батьків «Жити по справжньому», дітки яких прийняли участь у художньому конкурсі «Казка в моєму житті». Під бурні оплески дітлахи отримали Дипломи за участь та солодощі. Для них - це можливість поспілкуватися з іншими дітьми та показати свою творчу майстерність.

Переможці 1-го туру серед 6-класників та 7-класників в дитячих філіях № 4, 5, 6 прийшли змагатись в ерудованості, винахідливості та креативному підході у представленні обраних книжок. Найбільш популярним автором став Володимир Рутківський та його історичні твори «Сині води», «Джури козака Швайки», а також «Ганнуся. У гості до лісовика».

Головна мета цього конкурсу  – показати, що сучасна книжка може бути цікавою, корисною, що потрапляючи у незвичайні життєві обставини, головні герої вчаться дружити, спілкуватись, проявляють свої найкращі якості. Ітак, 6-ті класи представили – Пешко Марія (ЗОШ № 20) та Єлісєєва Софія (ЗОШ № 3). Серед 7-класників – Середенко Андрій (ЗОШ № 3), Павленко Ліза (ЗОШ № 25), Головир Олена (ЗОШ № 9) та Чермошенцева Настя (ЗОШ № 26).

Розповіді учасників супроводжувались мультимедійними презентаціями, деякі з них – з фрагментами з кінофільмів. Цікавим доповненням були також малюнки Чермошенцевої Насті (до книги М. Павленко «Русалонька із 7-В або прокляття роду Кулаківських»), образ веселої відмочки від Єлісєєвої Софії (за книгою Гіавін Орам «Моя невгамовна відьма») та гарно зіграний на скрипці марш козаків від Середенко Андрія (В. Рутківський «Сині води»). Вирішальними стали відповіді на питання вікторин для 6-ти та 7-класників. Перемогу здобули читачі ЦДБ – Єлісєєва Софія та Середенко Андрій, які представлятимуть Нікополь в обласній бібліотеці для дітей м. Дніпропетровськ 2 квітня, у Міжнародний день дитячої книги.

Оцінювали конкурсантів члени журі – куратор клубу дозвілля для людей похилого віку «Золота осінь» Нікулинська І.Й., голова молодіжної скаутської організації Радченко І.А., лікар за фахом та прозаїк за покликанням Садікова Г.С. та студентка Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка Штрігель О.В., на чолі з заступником директора по роботі з дітьми Мочньовою А.Ю.

У прикрашеній залі звучали пісні у виконанні Ященко Лілії, яка віртуозно грала на бандурі. Святковий тон змаганню задала і талановита виконавиця пісень Кострикіна Дарина. А Максим Сміхович присвятив бібліотеці вірш «Пісенька маленьких читачів».

Активні читачі бібліотеки, виконавці музичних творів та автори малюнків отримали солодкі призи, представлені відділом культури, сім’ї та молоді, який також посприяв прикрашенню зали та отриманню книг сучасних авторів переможцями Книгоманії.

На свято завітали представники Всеукраїнського благодійного фонду VIP UKRAINE – Балюк О.О. та Лавренов І.Ю., які вручили грамоти завідуючим філіями «За віддану працю та вагомий внесок у процес інтелектуального розвитку дітей» та запропонували оплатити поїздку дітей у Дніпропетровськ.

На завершення свята усі учасники святкової програми зібралися за   солодким столом. Маючи позитивний настрій та гарно проведений час, і бажання пізнавати та  читати книжки.

 

 

 


Ася Мочньова,
заступник директора по роботі з дітьми
Нікопольської ЦБС

Обновлено 28.03.2016 18:35
 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting