PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
18.05.2016 08:44
There are no translations available.

На драматичній виставі «Оберігу» плакали навіть діти


У переддень 9 травня артисти клубу «Оберіг» (3-я дільниця) підготували для глядачів драматичну виставу, присвячену страшним подіям Другої світової війни.

У головних ролях виступили діти - учасники місцевої театральної студії «Сучасник». Керівник Надія Григорівна Жур та її подопічні, за допомогою гарної акторської гри, музичного супроводження, світлових ефектів, креативного використання реквізиту змогли створити у залі напружену, трагічну атмосферу.

Маленькі актори грали таких самих як вони, дітей, яким довелося жити у буремні воєнні дні. На жаль, вони так і не стали дорослими. Хтось загинув у піонерському таборі у перший день війни, інший помер від голоду у польскому гетто, третій не витримав екзекуцій у концтаборі... Крихітні життя обірвалися на півслові. Та зараз не можна замовчувати їх трагедію, масштаби якої ще й досі людство не взмозі повністю оцінити. Надія Григорівна разом з акторами вирішила говорити зі своїм глядачем чесно, не враховуючи його досить ніжний вік (на виставу прийшло більше ста учнів 3-4 класів місцевих шкіл). Адже на війні гинули діти ще й менші, аніж ці. Жахи театральної постановки повинні так врізатися у душу юним глядачам, аби вони зберегли про них пам’ять на все життя, і ніколи би не захотіли повторення Другої світової.

Разом із «Сучасником» атмосферу на сцені створювали вокалісти студії «Мрія» (керівник - Марія Ткачова). Під емоційні пісні не стримували сльоз дорослі глядачі – викладачі учнів. Та й дехто з дівчаток-школярок плакали від жалю за невинними діточками. А під час самої вистави у глядацькому залі панувала повна тиша – учні дивилися її, затамувавши подих. Отож, артистам «Оберігу» вдалося зачепити за живе маленьких нікопольців.

 

 

 

 
Відділ з питань культури та туризму

Обновлено 18.05.2016 08:48
 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting