PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
31.05.2016 21:12
There are no translations available.

Звітували «Радість» та «Микитин Ріг»


Зазвичай, наприкінці весни різні студії та гуртки звітують перед своїм глядачем за рік виконаної роботи. Але цей звітник був особливим. Можна навіть сказати – унікальним. Бо у ньому, як ніде інше, вкупі були зібрані найрізноманітніші традиції національної пісні та танцю. Зі щорічним спільним концертом на сцені Нікопольського культурно-дозвіллєвого центру виступили Народний ансамбль танцю «Радість» і Народний фольклорний гурт «Микитин Ріг».

Просто чудово, що є такі люди, які зберігають національні культурні традиції. Адже саме у народній творчості, що витримала іспит століттями і все ж таки не була забута людьми, приховується могутня сила. Згадайте хоч одну українську мелодію. Так і хочеться під неї або заплакати, або пустится у танок, бо то є давня енергія.

Під ритми «Радості» зал притопував ногами і нагороджував артистів потужними аплодисментами. Колектив презентував глядачам не тільки танці українські, а ще й вірменські, єврейські та інших народів світу. Під стать рухам були й яскраві костюми, виконані в традиціях тієї чи іншої нації. Зазвичай у танцювальні гуртки охочіше ходять дівчатка. Але у «Радості» знайшлася й пара козаків, які у свої ніжні роки змогли врізати справжнього гопака.

Та якщо від танцювального колективу віяло енергією та юністю, то від фольклорного гурту – мудрістю та зрілістю. Цьогоріч «Микитин Ріг» майже повністю оновив свою програму. Отож, для багатьох слухачів їх звітний виступ став справжнім одкровенням. Дуже цікавим видався блок так званих сімейних пісень, в які український народ вклав всю свою мудрість при з’ясуванні відносин між чоловіком та жінкою. Учасники «Микитиного Рогу» проявили себе не тільки як вокалісти, але й як справжні артисти, майстерно обігравши конфлікти сімейного життя та показавши, як правильно з них виходити.

Звичайно, цим репертуар фольклорного гурту не обмежується. Поціновувачам народного мистецтва були явлені щедрівки-колядки, звитяжні козацькі пісні. На останніх акордах концерту глядацький зал аплодував виконавцям стоячи. Наші народники вкотре довели, що Україна має неабиякий талант як створювати, так і берегти і виконувати пісні та танці.

 

 

 

 

 

 


Відділ з питань культури та туризму

Обновлено 31.05.2016 21:30
 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting