PDF Печать E-mail
БІЦ "Слово" (м. Нікополь) - Новини відділу з питань культури та туризму
31.05.2016 21:20
There are no translations available.

Ошибана, корнепластика, ляльки та таємничі чоловіки
Така різнопланова виставка відкрилася у художньо-виставкового залі НКДЦ


Незвична виставка розпочалася у стінах художньо-виставкового залу НКДЦ. Описати її одним словом неможливо, бо вона поєднала у собі різні види мистецтв – ошибана, корнепластика, хенд-мейд ляльки і навіть фотографія.

«Моя сім’я – моє натхнення» - таку назву має перша частина виставки. І це неспроста. Адже всі її автори – члени однієї творчої родини. Душа сім’ї – Наталя Пилипенко – представлена роботами у японському стилі ошибани (створення картин з квітів та інших рослин). Її чоловік Олександр Пилипенко – скульптурами з коріння. Дочка Оксана Шип – авторськими ляльками. А Наталя Пилипенко у тандемі з Катериною Ліпчук – ошибаною-арт.

Отож, уяві поціновувача прекрасного є де розігратися. Роботи у 2D і навіть 3D форматі навіюють різні почуття – від радості єднання з природою до меланхолійного суму від незворотності буття.

Незвичною для нікопольського глядача стала друга частина виставки. Таку дифузію жанрів мистецтв він бачив, мабуть, вперше. А все через креатив авторів проекту – флориста Наталі Пилипенко та Анастасії Міхно – знаного в Україні та Європі фотографа. Виставка «FRANK» поєднала у собі мистецтво фотографії та ошибани. Сильні чоловічі статури у кадрі, оздоблені ніжними живими квітами. Який зміст несе цей проект?

«FRANK - від англ. відвертий, відкритий, явний. У нашому проекті мова йде про чоловіків, точніше, про той їх бік, який зазвичай прихований від людського ока, - розповідає Настя Міхно. – Соціальні норми та маркери, фізіологія та традиції диктують їм бути сильними та витривалими. Абсолютно різні за характером та темпераментом, мужчини так чи інакше повинні виконувати приписану їм роль. Мужність, спокійна хоробрість, присутність духу у біді, душевна стійкість та сміливість – ось набір якостей, очікуваних від чоловіків. Розміроквуючи над цим, ми задаємо собі питання: а чого ж їм варта ось ця «спокійна хоробрість» і що ховається за їх стіною «спокою»?

Отримати відповідь на це питання, мабуть, цікаво не лише авторам проекту, але й вам. Отож, завітайте до художньо-виставкової зали НКДЦ на виставку Пилипенко-Шип-Ліпчук-Міхно та відкрийте для себе нові грані пізнання. Експозиція діє до 4 червня. Графік роботи залу: вівторок-субота (з 11.00 до 18.00), перерва з 13.00 до 14.00, вихідні - неділя, понеділок.

 

 

 

 

Відділ з питань культури та туризму

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Нікополь Nikopol, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting